”Selvtillit-time” – folkevaksine

Vi lever i et detaljregulert samfunn som gir oss en viss trygghet, men den tryggheten er ikke ”gratis”. Nesten på daglig basis må vi avstå fra det vi er og inngå kompromisser, tenke på hva som er akseptabelt, og hva som ikke er det. Ofte føler vi frykt ved å tenke på om vi gjør noe feil, og hva som kommer til å skje når noen ”oppdager” at vi ikke er perfekte, gode nok, slik vi mener at det forventes av oss. Vi føler frykt ved å tenke på hva som kan komme til å skje med oss hvis det kommer for en dag at vi ikke er ”flinke nok” til å strekke til.

Det er mange som sliter med selvtillit. Den perfeksjonismen vi strever etter og stadig finner det umulig å leve opp til, sliter oss ut. Selv de som ikke ser sånn ut, kan ha en sterk og glatt fasade bare for å dekke over ”det svake” inni seg. Og det er ikke noe å skamme seg over. Heller noe å gjøre noe med…

Mennesker prøver på mange måter å styrke selvtilliten sin. Noen trener kroppen for å se sterke ut og slik på forhånd ”varsle” sine ”fiender”. Mange velger funksjoner og jobber som kan skaffe dem beskytelse av et eller annet maktapparat eller institusjon. De snakker med ”vi” hele tida og taper nesten sitt eget ”jeg”. Mange blir nesten gale av å drømme om og prøve å bli kjendiser, bli likt. Noen gir hva som helst bare for å være nær dem som er sterke, kjente, som har status, suksess eller popularitet som det går an ”å sole seg” i. Men det finnes rett og slett en fantastisk måte å gjøre det som alt handler om – styrke sitt indre ”jeg”, sin selvtillit og bli rolig, avslappet og selvsikker.

Selvtilliten er hypnoterapiens hjertesak.  Å få tibake den, for vår psyke, kildefølelse betyr det å leve et liv uten gamle dilemmaer og den indre negative stemmen som tapper oss for krefter og gjør oss tiltaksløse. Et liv hvor man blir mye flinkere til å si NEI til det man ikke hadde styrke nok til å si før. Og samtidig kjempe innbitt for det man sier JA til.

Og bli mer rolig, mer avslappet og mer selvsikker for hver eneste dag som går..

Sanjin Salahovic
-hypnoterapeut M.A.E.P.H./MNFKH-

-reg.tankefeltterapeut MNLH-Selvtillit